TEKSTOVI NA BLOGU

Sunday, November 3, 2013

SNIMANJE SAMCA U BRAKU PRIVEDENO KRAJU

Ekranizacija još jednog romana poznate spisateljice Milice Jakovljević Mir Jam uspešno je završena, a gledaoci Prve TV u romantici iz tridesetih godina prošlog veka moći će da uživaju od proleća naredne godine. Prema njenoj melodrami "Samac u braku" u režiji Ivana Stefanovića snimljene su poslednje scene istoimene serije u produkciji "Košutnjak filma".

Mladi glumci Miloš Biković i Brankica Sebastijanović su Radmilo i Ljiljana, tek venčani bračni par koji ne deli postelju. Pred njima su razne prepreke, iskušenja i muke, a svojoj okolini prikazuju idiličan bračni život.

- "Samac u braku" je za mene priča o muško-ženskim odnosima, tačnije, nadam se da ću ovom ulogom uspeti da dočaram zašto ljubav uvek treba da pobeđuje - kaže za "Večernje novosti" Biković. - Glumački deo posla je gotov i sada mogu da odahnem. Ovih osam nedelja na setu bile su i naporne i interesantne. Posebnu zahvalnost dugujem Branislavu Stevoviću koji je uspeo da, uz matematičke vratolomije, uklopi snimanja sa svim mojim drugim obavezama.

Vlasnik "Košutnjak filma" Zoran Janković, koji je kao producent potpisao i prethodne ekranizacije Mir Jam sa rediteljem i scenaristom Zdravkom Šotrom, ovoga puta dao je šansu mladim ljudima. "Samac u braku" režirao je Ivan Stefanović, a scenario i adaptaciju uradila je Milena de Polo.

- U ovih osam epizoda "Samca u braku" odlučili smo da šansu damo i mladim glumcima i nismo pogrešili, jer ono što sam do sad uspeo da vidim izgleda sjajno - siguran je Zoran Janković, vlasnik i direktor "Košutnjak filma".

- Takođe, angažovali smo tim mladih, kreativnih ljudi koji će nam uraditi "si-dži-aj", tačnije oni će napraviti Beograd i Sremske Karlovce onako kako su zaista izgledali tridesetih godina prošlog veka. U igranim serijama kod nas ova tehnika još uvek nije korišćena.

Više ovde: http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:461895-Zavrseno-snimanje-serije-quotSamac-u-brakuquot

No comments:

Post a Comment