TEKSTOVI NA BLOGU

Monday, November 18, 2013

PREMIJERA ODUMIRANJA POMERENA ZA 4. DECEMBAR

Producenti filma „Odumiranje“ odlučili su da pomere premijeru filma i da isti bude prikazan beogradskoj publici 4. umesto 5. decembra, kako je ranije bilo najavljeno.

Do pomeranja je došlo zbog nekolegijalnog čina Akademije filmske umetnosti i nauke (AFUN) koji su za isti datum i u istom terminu zakazali dodelu filmskih nagrada „Kristalna prizma“. „Ubeđeni smo da je apsurd da dva važna filmska događaja budu održana istog dana, te zbog toga pomeramo premijeru „Odumiranja“ na 4. decembar, u nadi da se AFUN neće predomisliti i uraditi isto. Želja nam je da svaki filmski događaj bude adekvatno ispraćen, jer smatramo da srpski film nema taj luksuz da ne iskoristi svaku priliku za promociju.“ – izjavio je Branislav Trifunović, producent filma.

Ovo ostvarenje pred beogradsku publiku stiže nakon bogate festivalske turneje. Filmu je prošle nedelje pripala nagrada ekumenskog žirija za najbolji film na filmskom festivalu u Kotbusu. Osim u Kotbusu, „Odumiranje“ je imalo zapažene projekcije u selekcijama još nekoliko značajnih evropskih festivala – u Solunu, Argentini i Atini. Svetsku premijeru film je imao u Karlovim Varima. Usledile su projekcije na svim domaćim festivalima. Dara Džokić je nadobila nagradu IBIS za najbolju žensku ulogu na festivalu Cinema City, a čak četiri nagrade filmu dodeljene su na ovogodišnjim Filmskim susretima u Nišu.

Glavne uloge poverene su glumcima Branislavu Trifunoviću, Borisu Isakoviću, Dari Džokić, Emiru Hadžihafizbegoviću, Jasni Đuričić, Novaku Bilbiji i Milici Janevskoj. Svi oni će se pokloniti beogradskoj publici 4. decembra u Sava centru. Ulaznice za premijeru su u prodaji i mogu se naći na blagajni Sava centra.

No comments:

Post a Comment