TEKSTOVI NA BLOGU

Friday, November 8, 2013

PODRŠKA SEE CN ZA PROJEKAT IVANA BUKVIĆA

Dugometražni igrani film reditelja Ivana Bukvića "Crni", u kojem će glavnu ulogu igrati Uliks Fehmiu, na Generalnoj skupštini Mreže kinematografija zemalja Jugoistočne Evrope SEE CN, dobio je podršku za razvoj.

Scenario potpisuju pomenuti reditelj i Beka Savić, a produkciju Vladimir Vasiljević.

- Glavna zvezda ovog filma je pas, mladi i tvrdoglavi pit-bul terijer nazvan Crni. Kroz njegov životni put i odnose sa ostalim likovima. Film je pre svega priča o ljudskoj prirodi. Ideja nosilac filma je da se ljudi određuju na osnovu izbora koje čine u životu - ali ne za sebe, već za one koji mogućnost izbora nemaju. Svako ko ima privilegiju da bira za sebe, on će to učiniti u svom najboljem interesu. Ali šta je sa onima koji tu moć ne poseduju - kao sto su životinje, ili deca?

Neko taj izbor mora učiniti umesto njih. Pitanje je samo da li će taj neko doneti odluku za dobrobit toga bića ili za svoju ličnu korist. I upravo tu ovaj film prepoznaje crtu koja deli istinski dobre i loše ljude. A sudbina našeg glavnog junaka se kroji upravo odlukama drugih umesto njega. Jedino što on ima su njegovi instinkti koji ga mogu usmeriti na prave ljude i istinske prijatelje, i prepustiti se njihovim životnim izborima koji će itekako uticati na njegov život - kaže Ivan Bukvić.

Radnja filma je sledeća.

Trener sa vezama u kriminalu - Sava, je samotnjak i čovek koga se mnogi plaše. Otuđen od svog sina, koji živi sa majkom u Nemačkoj, on dane provodi pijući. Jednoga dana na ulici pronalazi tvrdoglavo štene pit-bula - Crnog. Među njima se razvija jaka veza i Sava otkriva da je sposoban da pruži mnogo više svetu oko sebe. Pas odrasta sa Savom, koji pokušava da obnovi kontakt sa svojim sinom. U jednom trenutku Sava odlučuje da prekine sve veze sa kriminalom, ali za to plaća veliku cenu...

Više ovde: http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/418570/Film-Crni--sa-Uliksom-Fehmiuom-dobio-podrsku-Jugoistocne-Evrope

No comments:

Post a Comment