TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, November 5, 2013

BEOGRADSKA PREMIJERA DOKUMENTARNOG FILMA SLUČAJ SEXA, KAKO SMO UŠLI U EVROPU

Tokom novembra u Domu kulture Studentski grad u okviru dva ciklusa, istorijskog "Muzika na filmu" i aktuelnog "Savremeni muzički dokumentarci", biće prikazano 6 filmova sa početkom od 20h.

Rok opera grupe Who pod nazivom "Tomi" u režiji Kena Rasela (1975) je prikazana 4. novembra, a film "Zvezda je rođena" sa Krisom Kristofersonom i Barbrarom Strejsand u režiji Frenka Piersona (1976) biće prikazan danas, dok će "Priča o Badi Holiju", Stiva Reša (1978) biti emitovana u utorak 12.11.

Paraleno će teći program savremenih muzičkih dokumentarnih filmova, gde će gledaoci imati priliku da u četvrtak 7.11. pogledaju ovogodišnjeg dobitnika oskara za najbolji dokumentarni film "U potrazi za Šugar Menom".

Ovaj dokumentarac priča neverovatnu priču o Siksto Rodrigezu, jednom od najvećih rok ikona 70-tih godina koji to nikada nije postao, a zatim u utorak 19.11, publika će moći da vidi i najsveobuhvatniji dokumentarni film o Bobu Marliju koji je Kevin Mekdonald snimio uz podršku Marlijeve porodice.

Na kraju sledi beogradska premijera najboljeg ovogodišnjeg muzičkog dokumentarca sa naših prostora, pobednika DORF festa u Vinkovcima, film "Slučaj Sexa, kako smo ušli u Evropu" autorke Ines Pletikos, koji rekonstruiše životne priče članova kultne zagrebačke dark noise grupe SexA, u četvrtak 28. novembra.

Više ovde: http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/417647/Muzicki-filmovi-na-programu-DKSG-tokom-novembra

No comments:

Post a Comment