TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, November 5, 2013

ANDRIJANA STOJKOVIĆ SPREMA DOKUMENTARNI FILM O BENDU VELIKI PREZIR

Grupa "Veliki prezir" decembru nastavlja svoju „Luksuznu turneju“, u okviru koje se snima dokumentarni film o bendu.

U okviru turneje predstoje gostovanja u Nišu, Arilju, Zrenjaninu, Subotici i Bečeju, a kulminiraće nastupima u Beogradu i Zagrebu. Sve ovo biće zabeleženo u dokumentarnom filmu rediteljke Andrijane Stojković.

Autorka poznata u dokumentarističkom miljeu, koja je već režirala brojne dokumentarce, a iza sebe ima i igrani film "The Box". Ovoga puta, autorski pristup je specifičan jer film ne nastoji da bude klasičan biografski film, već se bavi prikazom raznih situacija benda tokom samog stvaranja muzike, putovanja, koncerata, snimanja, proba, razmene energije sa publikom, slučajnih događaja, razgovora, kao i reakcija publike koja se prvi put susreće sa njihovom muzikom.

- Film će se suštinski bazirati na svim mogućim situacijama na koje jedan "struggling" rokenrol bend može da naleti. Gledaoci će moći da vide sve ono što mogu pretpostaviti da se događa, ali i puno toga što se uglavnom ne vidi i ostaje u okvirima intime samog benda - kaže Vladimir Kolarić-Kole, frontmen sastava "Veliki Prezir".

Više ovde: http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/417468/Luksuzna-turneja-i-film-o-bendu-Veliki-prezir

No comments:

Post a Comment