TEKSTOVI NA BLOGU

Saturday, October 5, 2013

VEČERAS KREĆE JOŠ JEDNA REPRIZA BELE LAĐE NA RTS1

Radio Televizija Srbije od 05.10.2013. na Prvom programu od 20:05 počinje sa repriznim emitovanjem jedne od najpopularnijih humorističkih TV serija autora Siniše Pavića „Bela lađa". U nekoliko sezona ova serija je snimljena u 90 epizoda.

Više decenija Siniša Pavić pod naslovima „Bolji život", „Srećni ljudi", „Porodično blago" i „Stižu dolari" ispisuje priču o tome kako bi Srbi želeli da žive lepše i bolje, sa novcem koji će odnekud doći i iznenada im preokrenuti život. Ispostavlja se, međutim, da su oni takvi kakvi jesu, u stvari, jedina prepreka tom boljem i lepšem životu.

Posle uzaludnih pokušaja da do novca dođu putem nekog misterioznog nasleđa ili dolaskom ujaka iz Amerike, Pavićevi junaci se okreću politici kao poslednjem utočištu na putu „srećnih ljudi" do „boljeg života".

Scenario: Siniša Pavić

Saradnik na scenariju: Ljiljana Pavić

Igraju: Milan - Lane Gutović, Petar Kralj, Predrag Smiljković, Mira Banjac, Ljiljana Dragutinović, Predrag Ejdus, Nenad Jezdić, Mina Lazarević, Milenko Zablaćanski, Dubravka Mijatović Svetlana Bojković, Nataša Marković, Nebojša Ilić i drugi.

Scenograf: Zorica Čobanović

Kostimograf: Emilija Kovačević

Kompozitor: Vojkan Borisavljević

Izvršni producent: Zoran Janković

Urednik: Slobodan Terzić

Reditelji: Mihailo Vukobratović i Ivan Stefanović

No comments:

Post a Comment