TEKSTOVI NA BLOGU

Friday, October 4, 2013

U TOKU UPIS POLAZNIKA NA KURSEVE FILMSKE REŽIJE I FILMSKE CENTRA ZA VIZUELNE KOMUNIKACIJE KVADRAT

Centar za vizuelne komunikacije KVADRAT je produkcijska i edukativna filmska ustanova. Vode ga Svetlana i Zoran Popović, filmski režiseri, producenti i profesori. Filmska škola Centra za vizuelne komunikacije “KVADRAT” osnovana je 1990. godine kao prva privatna filmska škola u bivšoj Jugoslaviji, a danas je jedina te vrste koja podržava praksu alternativnog obrazovanja – studenti na kraju umesto formalnih diploma dobijaju svoje sopstvene filmove kao potvrdu znanja.

KVADRAT je prvi započeo sa radionicama dokumentarnog filma za studente filma i mlade filmske autore tokom devedesetih godina u bivšoj Jugoslaviji. U okviru dvadesetogodišnjeg rada, od 1990. godine do danas, snimljeno je preko sto kratkih dokumentarnih filmova i nekoliko stotina kratkih igranih filmova. Neki od tih filmova bili su među najuspešnijima u srpskoj produkciji u protekloj deceniji, na domaćim i međunarodnim festivalima. Aktivnosti KVADRAT-a su uticale na savremenu srpsku produkciju dokumentarnog filma i na estetiku mladih srpskih dokumentarista.

KVADRAT je jedan od prvih članova EVROPSKE DOKUMENTARISTIČKE MREŽE (EDN), iz Srbije. U saradnji sa tadašnjim direktorom EDN-a, gospodinom Tue Stin Milerom i Sava Centrom, KVADRAT je 2005. godine osnovao i pokrenuo prvi festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma kod nas, SEDAM VELIČANSTVENIH.

Od 2010. godine, filmska škola KVADRAT započela je kurseve filmske montaže.

U toku je upis polaznika na kurseve filmske režije i filmske montaže.

Javite se na telefone 011 244 66 80 i 065 444 66 80.

Više ovde: http://www.kvadrat-film.com/#

No comments:

Post a Comment