TEKSTOVI NA BLOGU

Saturday, October 12, 2013

ROK-MJUZIKL U ZVANIČNOJ SELEKCIJI FESTIVALA U VARŠAVI

Srpski rok mjuzikl "Love Hunter", debitantski film braće Branislava i Nemanje Bale, sniman u Njujorku, izabran je za zvaničnu selekciju prestižnog filmskog festivala u Varšavi gde će večeras premijerno biti prikazan.

Kako su saopštili autori filma, srpski rok mjuzikl u kome glavne uloge irgaju Milan Mumin, lider benda "Love Hunters", po čijem liku je film i napravljen i Jelena Stupljanin, koja igra njegovu devojku, imaće još dve projekcije - 17. i 19. oktobra u okviru programa varšavskog festivala koji je rezervisan za autore sa prvim ili drugim dugometražnim ostvarenjem.

Braća Bale iz Novog Sada žive i rade u Njurjorku gde su otišli kao stipendisti i obojica završili postdiplomske studije iz filma na Kolumbija univezitetu. Za svoj prvi film zajednički su napisali scenario i režirali ga. Producent filma Biljana Ilić je takođe postdiplomac i stipendista Kolumbija univerziteta.

Film prikazuje priču o avanturama Mumina u Njuorjorku kao taksi vozača koji se trudi da snimi svoj prvi američki album, iako se već dokazao kao muzičar u Srbiji.

U momentu kada je bio nadomak da u uđe u studio i započne snimanje sa novim basistom, šarmantnom njujorškom muzičarkom, njegova dugogodišnja devojka iz Srbije ( Stupljanin) dolazi u iznenadnu posetu.

Više ovde:  http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:458516-Srpski-rok-mjuzikl-u-zvanicnoj-selekciji-festivala-u-Varsavi

No comments:

Post a Comment