TEKSTOVI NA BLOGU

Monday, October 7, 2013

NAGRADA I POHVALE ZA BRANKA TOMOVIĆA

Gluumac Branko Tomović izabran je od strane popularnog muškog magazina „Icon“ za jednu od pet zvezda u usponu u britanskoj kinematografijIi.

Ovo priznanje stiglo je posle nedavnog prikazivanja filma "Entitet" reditelja Stiva Stouna, u kome je Tomović partner Dervlu Kirvanu i Šarloti Rajli. Ovaj triler dobio je dve nagrade na festivalu nezavisnog filma u Londonu, a Udruženje britanskih reditelja proglasilo ga je najboljim stranim glumcem - nominovan je u kategoriji najbolji glumac na Festivalu britanskog horor filma, koji će se održati 19. oktobra u Londonu.

Tomović, koji poreklo vodi iz Srbije (rođen je 1980. u Minsteru), iz porodice koja je sedamdesetih godina iz Golupca emigrirala u Nemačku, a studirao je glumu na prestižnom fakultetu Li Strazberg u Njujorku. Na filmu je debitovao 2001, glavnom ulogom u Remote Control, koja mu je 2002. donela nagradu Američke filmske akademije, a zatim su došli filmovi reditelja Kena Louča "Bornov ultimatum" i "Slobodan svet" koji su ga preporučili za velike uloge. Danas je iza njega više od 30 filmova, koje je snimio sa zvezdama kao što su Benisio del Toro, Entoni Hopkins, Džeraldina Čaplin, Met Dejmon...

Trenutno, Tomović je angažovan na novom projektu, ratnoj drami Fury reditelja Dejvida Ajera, u kojoj igra zajedno sa Bredom Pitom, a očekuje ga i uloga Nikole Tesle u filmu Majkla Antona "Tesla"

Izvor: http://novosti.rs/vesti/kultura.71.html:457737-Branko-Tomovic-zvezda-u-svetskom-usponu

No comments:

Post a Comment