TEKSTOVI NA BLOGU

Sunday, September 29, 2013

PODGORIČKE VIJESTI O SNIMANJU FILMA MAMULA

Snimanje srpskog horor filma „Mamula“, u režiji Milana Todorovića, počelo je u srijedu na poluostrvu Luštica i ostrvu Lastavica na kome se nalazi tvrđava Mamula. Snimanje filma, koji je okupio vrsnu glumačku ekipu u Bokokotorskom zalivu, trajaće do 10. oktobra.

Glavne zvijezde ovog filma su inostrani glumci Franko Nero, Kristina Klebe i Natali Burn, uz domaće poznate glumce Dragana Mićanovića i Miodraga Mikija Krstovića.
U novoj filmskoj priči o Mamuli dvije američke turistkinje dolaze u Crnu Goru da posjete starog prijatelja, koji na Rosama ima kuću i gdje provodi ljeto sa svojom vjerenicom. Nakon nekoliko dana uživanja, odlučuju da posjete Mamulu, iako su upozoreni na legende koje kruže o tom mjestu. Na Mamuli zatiču misterioznog ribara koji drži zarobljenu prelijepu djevojku. U pokušaju da je oslobode shvataju da je ona zapravo sirena koja ih svojom pjesmom i izgledom opčinjava, ali se ubrzo pretvara u krvožednog monstruma…

- Nama je prvenstveno bio cilj da se sa snimanjem zadržimo u Bokokotorskom zalivu, naročito na poluostrvu Luštica, a najveći broj dana smo odvojili za snimanje na tvrđavi Mamula. Već smo završili tri dana snimanja. Bilo je prilično naporno, odlazili smo rano ujutru, vraćali se noću, pa moram pohvaliti cijelu ekipu – kazao je glavni organizator Petar Daković.

On objašnjava i šta čeka ekipu u nastavku snimanja.
- Dalje nas čekaju snimanja u podmorničkom tunelu – Potkop i austrougarskoj tvrđavi na Rosama. Snimanje traje do 10. oktobra ako nas vrijeme bude poslužilo, a u međuvremenu ćemo raditi i lijepe kadrove zaliva. To se prvenstveno odnosi na Herceg Novi. U razgovorima smo i sa predstavnicima opštine Kotor, jer planiramo snimanja u Perastu i na Gospi od Škrpjela – kazao je Daković.

 Režiser Milan Todorović, koga publika poznaje po filmu „Zona mrtvih“ objasnio je da su akcioni i horor filmovi danas najpopularniji žanr, što je dokazano postojanjem publike širom svijeta kao i podacima o prodaji ovakvog tipa filma na svim većim svijetskim marketima.

- „Mamula“ će ujedno biti percipiran i kao američki film, jer će glavni likovi biti Amerikanci, ali i kao domaći film, zbog lokacija i većeg broja poznatih domaćih glumaca. Mističnost sirena biće očuvana kroz atmosferu i stil režije, gdje će se priča više bazirati na onome šta publika zamišlja, nego šta zaista vidi. U stilu čuvenog filma „Osmi putnik“. Vizuelni stil filma predstavljaće mješavinu prelijepih kadrova crnogorskog primorja i uznemirujuće unutrašnje tame drevnih hodnika Mamule. Oštar zvuk i sablasna muzika gradiće tenziju i neizvesnost i uvući publiku unutar mahnitosti koje je na platnu – kaže Todorović.



No comments:

Post a Comment