TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, September 3, 2013

I MILA JOVOVIĆ UZ GERIJA OLDMENA U NAJAVLJENOM SPEKTAKLU O NIKOLI TESLI

Novi istorijsko-avanturistički film o Nikoli Tesli, u produkciji Hollydan Works Canada i “Mjuzik star Sarajevo”, a uz saradnju sa “Avala filmom”, uveliko je u pripremi. Početak snimanja planiran je za maj 2014. godine, a svetsku glumačku ekipu okupio je Srbin iz Amerike - Danijel D. Vujić.

Kako “Novosti” saznaju, pored Gerija Oldmana, koji će tumačiti našeg slavnog naučnika u poznim godinama, i Vladimira di Krupskog (mladi Tesla), u filmu će se pojaviti i Mila Jovović. Ona će se naći “u koži” lepe mlade Ruskinje Anje i tako dočarati Teslinu ljubavnu romansu, koja se odigrala u Trebinju, gde naučnik odlazi posle očeve smrti.

- U lepotama te predivne prirode i pejzaža, sreću se dve srodne duše i tu, u Trebinju, počinje ljubavna priča, koja se završava Teslinim odlaskom u Ameriku, i Anjinim nepristajanjem da krene sa njim - priča nam Vujić.

U filmu ćemo videti i Teslinu drugu veliku ljubav, Katarinu Džonson, koja je ostala zauvek platonska, jer je bila supruga njegovog bliskog prijatelja. Scenario će se prvenstveno bazirati na (poznatim i manje poznatim) činjenicama iz Teslinog života.

Film će se snimati u Beogradu, Trebinju, Banjaluci, Sarajevu i SAD, a Vujić dodaje i da će ga karakterisati “vizuelni efekti koji još nisu viđeni na filmu”.

- Za efekte, koji će se raditi u Beogradu, pobrinuće se Phoenix Creative Studio, a za postprodukciju rezervisan je Los Anđeles. Muziku će komponovati Deni Elfman, a snimaće se na filmskoj traci od 35 milimetara - kaže Vujić, i dodaje da kraj filma ostavlja mogućnost za nastavak priče.

Više ovde: http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:452237-Mila-Jovovic-glumi-Teslinu-ljubav

No comments:

Post a Comment