TEKSTOVI NA BLOGU

Wednesday, September 25, 2013

DANAS PADA POSLEDNJA KLAPA FILMA NEBO IZNAD NAS

Kaskaderskom scenom kod Brankovog mosta u Beogradu 25. septembra ujutru završava se snimanje debitanskog filma holandskog reditelja Marinusa Grothofa Nebo iznad nas, koji prati živote troje ljudi različitih generacija tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

Snimanje je počelo 20. avgusta u Beogradu, film je sniman na više lokacija u samom centru Beograda, u Domu kulture Studenski grad, Tehnološko Metalurškom fakultetu, Radio-televiziji Srbije na Košutnjaku, ulici Tadeuša Košćuškog i parku u Zemunu.

„Počeli smo pre više od mesec dana, a čini se kao da je prošlo mnogo više vremena. Bilo je sjajno gledati kako oživljavaju likovi i lokacije koji su postojali samo u scenariju. Snimanje je uvek intenzivan proces i osećam se blagosloveno što radim sa ovako posvećenom ekipom, oni su ti koji su zaista učinili ovo mogućim“, rekao je Grothof, koji je i scenarista.

Atmosfera je tokom celog procesa snimanja bila odlična, a umorna ali raspoložena ekipa sa velikim elanom privodi kraju rad na snimanju filma.

Glavne uloge u filmu Nebo iznad nas tumače Nada Šargin (Ana), Boris Isaković (Sloba), Nikola Rakočević (Bojan), Hristina Popović, Tihomir Stanić, Miloš Timotijević, Boda Ninković i Mladen Sovilj.

Više ovde: http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/411/Film/1401692/Pada+poslednja+klapa+filma+„Nebo+iznad+nas“.html

No comments:

Post a Comment