TEKSTOVI NA BLOGU

Thursday, July 25, 2013

S/KIDANJE U MOTOVUNU

U glavnom programu međunarodnog filmskog festivala u Motovunu učestvovaće srpski film "S/Kidanje" mladog reditelja i scenariste Koste Dorđevića, a za nagradu "Bauer" u regionalnoj konkurenciji nominovan je "Falsifikator" Gorana Markovića.
Motovun Film Festival održava se od 27. do 31. jula u malom gradu u Istri koji su u leto 1999. godine ovom manifestacijom oživeli slavni reditelj Rajko Grlić i tada mladi novinar i autor dokumentarnih filmova Igor Mirković.

Na ovogodišnjem, 16. izdanju Mirković je direktor, a Grlić "umetnički direktor u časnoj penziji", kako se navodi na sajtu tog festivala poznatog po opuštenoj i živahnoj atmosferi.

Takav je i koncept programa, namerno bez čvrstog profila, sa ponudom filmova najrazličitijih žanrova i tema iz celog sveta, tako da svaki gledalac može da bira prema svom ukusu.

Glavni progam sa 20 ostvarenja u konkurenciji za nagradu Propeler odabrali su pisac, scenarista i filmski kritičar Jurica Pavičić i producentkinja Milena Zajović.

Iz eks-ju regiona u toj selekciji su, pored "S/Kidanja", još samo dva hrvatska filma - "Odbrana i zaštita" u režiji Bobe Jelčića i "Kauboji" Tomislava Mršića.

Opširnije ovde:  http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2013&mm=07&dd=25&nav_id=736071

No comments:

Post a Comment