TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, July 23, 2013

MONTEVIDEO... NAJGLEDANIJA SERIJA I U HRVATSKOJ

Televizijska serija "Montevideo, Bog te video", po istoimenom filmu u režiji Dragana Bjelogrlića, postala je najgledanija serija u Hrvatskoj, saopštila je danas beogradska producentska kompanija "Intermedia Network".

Serija je počela da se prikazuje 7. jula na programu RTL-a, u udarnom terminu od 20 časova. Prema ispitivanju gledanosti, postala je najgledaniji program u terminu emitovanja na svim nacionalnim televizijama ostavivši za sobom i neke hrvatske serije.

Priča o sportskom uspehu fudbalske reprezentacije Kraljevine Jugoslavije zasnovana je na istinitim događajima. Izmedju ostalog, opisuje fudbalski sukob Srbije i Hrvatske iz 1930. godine, pred odlazak na Svetsko prvenstvo.

U hrvatskim medijima najavljuje se kao najpopularnija serija na Balkanu, koja je na snimanju udružila glumce iz regiona.

TV serija "Montevideo, Bog te video" je sa uspehom do sada prikazana u Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji, sa evidentnim komercijalnim uspehom u Hrvatskoj.

Prema podacima gledanosti RTL-a, sve epizode emitovane do sada u Hrvatskoj su na prvom mestu gledanosti, a primera radi, jedna od emitovanih epizoda je imala osam posto (30,9 posto udela u gledanosti) u ciljnoj grupi od 18 do 49 godina i tako bila najgledaniji format dana na svim nacionalnim televizijama u ciljnoj grupi, ostavivši iza sebe i hrvatsku seriju "Lud, zbunjen, normalan" (gledanost od 5,9 posto).

Kod nas je ta serija do sada emitovana u dve sezone, na RTS-u, i bila je najgledaniji program na svim televizijama u danima prikazivanja. Svaku epizodu je gledalo između 2,2 i 3 miliona gledalaca, TV udeo (share) u Srbiji bio je oko 40 posto (AGB Nielsen Media Researć), ističe "Intermedia Network".

Izvor:  http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2013&mm=07&dd=23&nav_id=735384

No comments:

Post a Comment