TEKSTOVI NA BLOGU

Friday, July 19, 2013

MILOŠ PUŠIĆ PRIŽELJKUJE EMOTIVNU REAKCIJU NA NJEGOV FILM ODUMIRANJE

Mladi reditelj Miloš Pušić, čiji je film “"Odumiranje”" imao domaću premijeru na 20. Festivalu evropskog filma na Paliću, izjavio je danas da je snimajuću tu dramu o odumiranju srpskog sela razmišljao o publici koja želi da doživi emotivnu reakciju.

Mislim da su jednako kvalitetne reakcije i smeh i plač i da su obe zdrave. Najgori je film koji ne proizvede reakciju, koji ne povuče ni na jednu od te dve strane”, rekao je on Tanjugu dodavši da ne bi želeo da kategorizuje publiku na urbanu i neku drugu, niti po starosnom ili polnom kriterijumu.

Pušić je izrazio uverenje da će ovaj film, po scenariju Dušana Spasojevića na osnovu njegove istoimene drame koja je igrana u Ateljeu 212, zaintrigirati “ljude koji su nekoga izgubili zbog odlaska iz zemlje, one koji žele da čuju nešto o tuđim iskustvima, koji žele da slušaju”.

Na pitanje koje često postavljaju nove generacije - zašto da idem u bioskop da se sekiram, reditelj ukazuje da oko nas ima isuviše zabave. “Preplavljeni smo ‘farmama’ i sličnim televizijskim formatima.

Možda ne bi bilo loše da se ljudu malo nasekiraju uz ozbiljan film”, rekao je on. Pušić je danas održao i konferenciju za novinare na kojoj je istakao da je pri prvom čitanju scenarija osetio duboku ličnu vezu sa pričom o mladiću koji želi da proda zemlju i ode u Švajcarsku, u potrazi za boljim životom.

Film u produkciji kuće “Hit and Run” već je dobio pozive za veći broj međunarodnih festivala, a beogradska premijera najavljena je za 5. decembar.

Opširnije ovde: http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2013&mm=07&dd=17&nav_id=733528

No comments:

Post a Comment