TEKSTOVI NA BLOGU

Sunday, July 14, 2013

GORAN MARKOVIĆ NA ČELU ŽIRIJA OVOGODIŠNJEG IZDANJA GROSMANA

Srpski scenarista i reditelj Goran Marković predsedavaće žiriju za glavnu nagradu „Hudi Maček“ na ovogodišnjem, devetom „Grosman festivalu fantastičnog filma i vina“ koji će trajati od 15. do 20. jula u Ljutomeru, u Sloveniji.

Marković je prošle godine na ovoj manifestaciji dobio priznanje za životno delo.
Tokom šest dana festival će ugostiti filmske stvaraoce iz celog sveta, prikazati širok izbor aktuelne produkcije horor i fantastičnih filmova, kao i starije žanrovske klasike i pružiti publici mogućnost da se sretne sa autorima prikazanih ostvarenja.
Festival kao i svake godine ima bogat prateći program: umetničke izložbe, koncerte, radionice filma i specijalnih efekata, degustacije vrhunskih vina, prezentacije knjiga, Zombi paradu, izbor za „Kraljicu vriska“ i druge zanimljive sadržaje.

 Svečano otvaranje najavljeno je za ponedeljak 15. jul, a čast da bude prvi prikazan na 9. „Grosmanu“ ima Bizantinum Nila Džordana. Do 21. jula biće prikazano više od 30 dugometražnih i 40 kratkih dela - od najaktuelnijih filmova horora i fantastike, preko ostvarenja mladih autora, do kultnih naslova.
Glavni gosti ovogodišnjeg „Grosmana“ su legendarni italijanski glumac Franko Nero i italijanski režiser Enco G. Kastelari, kojima će biti uručene nagrade za životno delo i prikazana retrospektiva njihovih filmova.

Više ovde:  http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/411/Film/1359864/Goran+Markovi%C4%87+predsednik+%C5%BEirija+%E2%80%9EGrosmana%E2%80%9C.html

No comments:

Post a Comment