TEKSTOVI NA BLOGU

Friday, June 28, 2013

VEČERAS POČINJE 48. FESTIVAL U KARLOVI VARIMA, SRBIJU PREDSTAVLJA PUŠIĆEVO ODUMIRANJE

U Karlovim Varima večeras počinje 48. Međunarodni filmski festival prestižne A kategorije na kome se među 230 filmova predstavlja i srpski film “Odumiranje” režisera Miloša Pušića i to u drugoj najvažnijoj takmičarskoj sekciji festivala - “Istočno od Zapada”.

Filmovi su ove godine podeljeni u 13 sekcija od kojih su četiri takmičarske.

Pored glavne sekcije, za koju je uslov da film u Karlovima Varima ima svetsku, međunarodnu ili evropsku premijeru, najviše pažnje privlači sekcija “Istočno od Zapada”-

Za nagradu i ček od 20.000 dolara ove godine se takmiči 12 debitantskih ili drugih filmskih ostvarenja iz postkomunističkih zemalja Evrope, a za svetske producente i filmsku kritiku upravo ta sekcija je najatraktivnija kao presek najzanimljivijeg od mladih nada u istočno-evropskim kinematografijama.

U međunarodnom žiriju sekcije “Istočno od Zapada” na 48. festivalu je i režiserka Maja Miloš, autorka filma “Klip” koji je izazvao veliku pažnju i u Češkoj.

Više ovde: http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/390550/Pocinje-festival-u-Karlovim-Varima--Odumiranje-u-takmicarskoj-selekciji

No comments:

Post a Comment