TEKSTOVI NA BLOGU

Monday, June 10, 2013

PRODUCENT ZORAN JANKOVIĆ NAJAVLJUJE POČETAK SNIMANJA FILMA BRANIO SAM MLADU BOSNU

Posle velikog uspeha “Šešira profesora Koste Vujića”, u proizvodnji “Košutnjak filma”, producent Zoran Janković najavljuje novo ostvarenje prema scenariju i u režiji Srđana Koljevića - “Branio sam Mladu Bosnu”. Film će se naći u bioskopima u martu naredne godine, dok će se TV serija emitovati na Vidovdan 2014. na Radio-televiziji Republike Srpske. Tada se obeležava 100 godina od sarajevskog atentata i početka Prvog svetskog rata.

- Srđan mi je ponudio scenario o Gavrilu Principu posle ubistva Franca Ferdinanda, zasnovan na istinitim događajima. To je priča o dr Rudolfu Cistleru, advokatu koji je po službenoj dužnosti branio pripadnike Mlade Bosne, Principa i drugove - kaže Janković. - Koljević se ovom temom bavi već 20 godina, a za to vreme je sakupio obiman materijal, ne samo iz istorijskih izvora već i od porodica, naslednika ljudi o kojima priča. Saznaćemo neke detalje koje nismo do sada znali.

Janković dodaje da će se film snimati u koprodukciji Televizije Republike Srpske, uz podršku Ministarstva kulture RS.

- Oni su pozvali i naše Ministarstvo kulture, ali još nemamo odgovor da li će nam i u kom obimu oni pomoći. Snimanje treba da počne u avgustu u Beogradu u studiju, gde ćemo napraviti kompletnu sudnicu, a eksterijer ćemo snimati u Bosni i Srbiji. Posle Vidovdana serija će biti prikazana i na nekoj našoj televiziji, koja bude htela da je emituje.

Pored ovog ostvarenja, prema rečima Jankovića, “Košutnjak film” priprema seriju koju će emitovati od jeseni na Prvoj srpskoj televiziji, kao i dokumentarno-igrani film “Doba Dunđerskih”, o Lazi Kostiću i Lenki Dunđerski.

- “Šešir profesora Koste Vujića” bila je najgledanija domaća serija na Prvoj TV, pa su nas čelnici ove televizije pozvali da nastavimo saradnju. Pripremamo već nešto za jesen, najverovatnije neku melodramu, ali o tome je još rano da govorimo - kaže naš sagovornik.

Više ovde: http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:438197-Snima-se-film-Branio-sam-Mladu-Bosnu

No comments:

Post a Comment