TEKSTOVI NA BLOGU

Saturday, June 1, 2013

PREMIJERA DRUGOG IMENA ZA SLOBODU U CENTRU SAVA

Premijera dugometražnog dokumentarno-igranog filma “Drugo ime za slobodu” biće održana 6. juna u velikoj dvorani Sava centra u 20 časova.

86 minuta smeha, suza i čistog adrenalina sa “Noćnim vukovima”, momcima  potpuno drugačijim od uobičajenih stereotipa o bajkerima!
Svetska ekskluziva – “Putinovi bajkeri” prvi put na filmu, iznutra - onakvi kakvi zaista  jesu!
Videvši „strašnog motordžiju” (Fonza) u svečanoj loži pored Vladimira Putina na stadionu Marakana, novinarka  odlučuje da otkrije ko je taj čovek i kakva je to sudbina ukrstila puteve ova dva, na prvi pogled, sasvim različita čoveka.
Klub “Noćni vukovi” je vrlo zatvoren, pristup „civilima“ nije dozvoljen, ali  “ljuto” bratstvo je prihvata sa simpatijama i uvažavanjem, do te mere da joj predsednik kluba Hirurg  dozvoljava čak i pristup delovima kluba gde „ženska noga nikada nije kročila“.
Brz, sirov i realističan film o dvogodišnjoj najuzbudljivijoj životnoj avanturi snimljenoj tokom 20.000 kilometara na drumovima 9 zemalja.
Dirljiva priča o poštovanju i prijateljstvu za ceo život, o slobodi kao potrebi svakog ljudskog bića, o našim predrasudama i univerzalnim vrednostima  koje danas nisu preterano na ceni.
Film o retko zanimljivim  ljudima i ceni koju su spremni da plate za svoje ideale, čiji životni stil nije za svakoga, ali bi svako od nas voleo da ga barem na kratko doživi.
Akteri:
Aleksandar Zaldastanov Hirurg
Goran Jovanović Fonza
Saša Savić Švaba

Izvor: http://www.savacentar.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1278%3Aqdrugo-ime-za-sloboduq&catid=83%3Afilmovi&Itemid=594&lang=sr

No comments:

Post a Comment