TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, June 4, 2013

KASTING ZA STATISTE I ZMIJE ZA NOVI KUSTURIČIN FILM

Reditelj Emir Kusturica organizovaće u sredu u prostorijama trebinjskog Doma mladih kasting za statiste u novom filmu “Ljubav i rat”, u kojem će glavnu žensku ulogu igrati glumica Monika Beluči. Kusturičina produkcijska kuća pozvala je sve zainteresovane od 18 do 70 godina da se prijave za učešće u filmu, čija će premijera biti sledeće godine na filmskom festivalu u Kanu, ali i da ih obaveste ukoliko vide zmiju, šarku ili poskoka, kako bi ih “angažovali” za ulogu.

Početak snimanja filma “Ljubav i rat” zakazan je za 10. jun, dok će poslednja klapa pasti krajem oktobra. Glavnu ulogu u omnibusu od tri priče pored Belučijeve igraće i sam Kusturica.

Prva priča o vojniku zaduženom da iz jednog sela nabavlja mleko za svoje saborce, završava se čudesnim obrtom, jer će mu zmije koje je pokušavao da nahrani - spasti život. Druga priča govori o neobičnom, tragičnom usudu žene pred udajom. Njoj protivnička vojska ubija svatove i goste, spasava je jedan vojnik, a u zajedničkom begu ona se žrtvuje za svog spasioca prolazeći kroz minsko polje. U trećoj, bivši vojnik postaje pustinjak i monah: on tegli ruksak pun kamenja koje želi da isteše na vrhu planine... Kusturica je nedavno obelodanio da je taj treći deo priče već snimljen u Hercegovini u okviru projekta “Pravoslavlje”.

Izvor. http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:437281-Kusturicin-film-Kasting-za-statiste-i-zmije

No comments:

Post a Comment