TEKSTOVI NA BLOGU

Monday, June 17, 2013

FESTIVAL SRPSKOG FILMA U PEKINGU I ŠANGAJU

Festival srpskog filma u Kini održaće se u Pekingu i Šangaju od 18-22. juna 2013.

U organizaciji Biroa za film i Državne uprave za štampu, izdavaštvo, radio, film i televiziju Narodne Republike Kine, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Filmskog centra Srbije, uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Ambasade Republike Srbije u Pekingu i Ambasade Narodne Republike Kine u Beogradu, ovo je drugi po redu "Festival srpskog filma u Kini".

U okviru "Festivala srpskog filma u Kini" biće predstavljeni filmovi: "Miris kiše na Balkanu", reditelja Ljubiše Samardžića, koji će i svečano otvoriti manifestaciju, "Kad svane dan", Gorana Paskaljevića, "Šešir profesora Koste Vujića", Zdravka Šotre, "Beogradski fantom", Jovana Todorovića i "O Gringo", Darka Bajića.

Četvoročlanu delegaciju iz Srbije, koja će prisustvovati ovoj manifestaciji i boraviti u Pekingu i Šangaju čine: Radoslav Pavlović, savetnik za kulturu Predsednika Republike Srbije, Dejan Karaklajić, predsednik Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, Miroslav Mogorović, producent i Tamara Dragičević, glumica.

Tokom boravka, delegacija će prisustvovati svečanom otvaranju manifestacije 18. juna u Pekingu i 21. juna u Šangaju, i srešće se sa predstavnicima Biroa za film, Kineske filmske korporacije za koprodukcije, Šangajskog međunarodnog filmskog festivala i Šangajske opštinske uprave za kulturu, radio, film i televiziju.

No comments:

Post a Comment