TEKSTOVI NA BLOGU

Friday, May 31, 2013

ZLATNI VITEZ ZA ŠEŠIR PROFESORA VUJIĆA

Na 22. ruskom filmskom festivalu "Zlatni vitez", koji se ove godine odvijao u Habarovsku od 22. do 30. maja, najboljim filmom proglašen je "Šešir profesora Koste Vujića", u režiji Zdravka Šotre.

 Pored nagrade "Zlatni vitez" romantičnoj komediji, koja je bila hit i u domaćim bioskopima, ovu visoku nagradu dobila je i Akademija umetnosti iz Beograda za selekciju filmova. Izuzetan uspeh na festivalu zabeležili su i drugi naši stvaraoci. Dokumentarni film Sanje Dragićević "Život za Nikolu" nagrađen je "Bronzanim vitezom", a rediteljka filma "Led" Jelena Bajić Jočić dobila je nagradu za najbolje debitantsko ostvarenje.
Sa diplomama sa ruskog festivala vratili su se glumica Tamara Aleksić, za ulogu u filmu "Šešir profesora Koste Vujića", reditelji Simo Brdar za dokumentarni film "Pavlica", Aleksandar Hadži-Đurović za dokumentarni film "Zemlja", Igor Toholj za dokumentarni film "Šta nedostaje na ovoj slici?". Među nagrađenima su i Mira Lolić Močević za dokumentarni film "Nina", kao i Aleksandar Saša Ilić za muziku u filmu "Led".
Ivana Savić dobila je specijalnu nagradu Mitropolije Habarovske i Priamurske za film "Moja Srbija - Velika Hoča".

Izvor:  http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:436648-Sesir-profesora-Koste-Vujica-dobio-Zlatnog-viteza

No comments:

Post a Comment