TEKSTOVI NA BLOGU

Wednesday, May 8, 2013

ĐORĐE BAJIĆ SUTRA GOSTUJE NA TRIBINI CINÉMA PRIVÉ: FILMSKI LEKSIKON

Đorđe BajićĐorđe Bajić, pisac romana Ostrvo prokletih, filmski kritičar sajta Popboks i saradnik Novih kadrova, gostovaće u četvrtak 09. maja na tribini Cinéma Privé: Filmski leksikon, koju organizuje Kulturni centar Beograda u saradnji sa portalom AgitPop.

Tribina počinje u 19 časova u galeriji Podroom (Kulturni centar Beograda, Knez Mihailova 6), a voditeljka je Jelena Đurović, novinarka i urednica portala Agitpop.me.

Đorđe Bajić će govoriti o delima sedme umetnosti koja su uticala na njegovo formiranje i to sa posebnim akcentom na horor i fantastiku. Između ostalog, na tribini će biti reči o filmovima Darija Arđenta, Brajana de Palme, Vesa Krejvena, Dejvida Kronenberga, Džordža Romera, Džona Karpentera i drugih velikana koji su delovali i u okvirima žanra.

Tribine iz ciklusa "Cinéma Privé: Filmski leksikon" traju oko sat vremena, uz mogućnost da publika postavi pitanje gostu. Razgovori su bazirani na leksikonskim pitanjima, poput: omiljena ljubavna scena, najbolja pucnjava, moj filmski idol... a propraćeni su insertima iz pomenutih filmskih ostvarenja. 

Ulaz je besplatan.




No comments:

Post a Comment