TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, May 28, 2013

GORAN PASKALJEVIĆ O REAKCIJAMA PUBLIKE U SVETU NA NJEGOV NAJNOVIJI FILM

Film, kultura uopšte bila je, jeste i biće najbolji i najlepši način za negovanje, razvijanje, uspostavljanje veza među ljudima, narodima - kaže proslavljeni reditelj Goran Paskaljević.

Njemu je pripala čast da kao počasni gost svojim filmom „Kad svane dan” sutra na filmskom festivalu u Sankt Peterburgu otvori program Međunarodni dani balkanskog filma. Po izboru selektora, na ovoj smotri biće prikazan po jedan film iz svih balkanskih zemalja.

Film „Kad svane dan” je obišao mnoge međunarodne festivale. Praćen je nagradama, pohvalnim kritikama. A 19. maja otvorio je u Zagrebu 7. Festival tolerancije, kojim je predsedavao dvostruki oskarovac Branko Lustig. Sudeći po brojnim medijskim napisima, intervjuima koje je Paskaljević dao tamošnjim medijima, bio je to kulturni događaj prvog reda, o čemu najbolje svedoči tekst filmskog kritičara Mladena Šagovca na portalu „Moj film”:

„Publika je ostala bez reči. Nakon filma ‘Kad svane dan‘ niko nije imao šta da pita, kao da je svima u krcatoj dvorani kina ‘Evropa‘ sve bilo jasno. O snažnom dojmu koji je na publiku na otvaranju 7. Festivala tolerancije ostavio film Gorana Paskaljevića, svedočio je samo gromoglasan neprekidni aplauz upućen Mustafi Nadareviću i reditelju.”

Opširnije ovde: http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/384815/Paskaljevic-Publika-u-svetu-snazno-reaguje-na-moj-film

No comments:

Post a Comment