TEKSTOVI NA BLOGU

Saturday, May 4, 2013

ARTIKULACIJA JEDINI PROMOTER CRNE GORE U KANU

Ministarstvo kulture Crne Gore je ranijih godina bilo inicijator i organizator međunarodne promocije i prezentacije crnogorskog filma na Kanskom festivalu, a od ove godine stvar su prepustili struci uz “svesrdnu pomoć i finansijsku podršku”.

Tim povodom Ministarstvo kulture objavilo je javni konkurs kojim su pozvali crnogorske producente da pripreme program međunarodne prezentacije crnogorske kinematografije.

Kako se navodi u odgovoru Ministarstva kulture, na konkurs se odazvala jedino producentska kuća DOO Artikulacija iz Podgorice sa svojim projektom, a Stručna komisija je prijavu vrednovala shodno propisanim kriterijumima i konkursnim propozicijama i predložila projekat sa sufinansiranje u iznosu od 21.000 eura.

Izvršni producent Ivan Đurović iz DOO Artikulacija kazao je da je zadovoljan što je projekat prošao na konkursu Ministarstva kulture, ali da predstavljanje crnogorske kinematografije na Kanskom festivalu iziskuje mnogo veća ulaganja.

“Ministarstvo će pokriti troškove crnogorskog štanda, troškove zakupa kao i obavezno ukrašavanje, a ostale troškove snosimo sami.

Crna Gora će biti zastupljena na zajedničkom štandu zemalja Jugoistočne Evrope, dok će se prezentacija sastojati od promocije domaćih dugometražnih i kratkih filmova premijerno prikazanih tokom 2012. godine, prezentacije filmskih projekata koji su u fazi postprodukcije ili razvoja, ali i predstavljanja Montenegro film festivala, Montenegro film foruma, projekta prezentacije najzanimljivijih lokacija za inostrana snimanja u Crnoj Gori (Filming Montenegro)”, kazao je Đurović naglašavajući da će zaintersovanim inostranim producentima, u okviru programa Producers on the move i Producers network, biće predstavljeni, pojedinačno, crnogorski filmski projekti u razvoju.

Više ovde: http://www.vijesti.me/kultura/artikulacija-jedini-promoter-crne-gore-kanu-clanak-126596

No comments:

Post a Comment