TEKSTOVI NA BLOGU

Friday, April 19, 2013

VESNA TRIVALIĆ O NOVIM OTVORENIM VRATIMA

Glumačko čudo i najdarovitija srpska komičarka - reči su koje već više od 20 godina “ukrašavaju” ime glumice Vesne Trivalić.

Vest da se kultna serija “Otvorena vrata” posle 18 godina vraća na male ekrane odjeknula je u javnosti, a fanovi “konceptualne umetnice Katarine Anđelić Cakane” nestrpljivo čekaju 22. april kada će Trivalićeva zablistati u svojoj omiljenoj ulozi na Prvoj srpskoj televiziji

Posle 20 godina na male ekrane vraća se serija koja s razlogom nosi atribut - antologijska.

- Zaista, neočekivan je i neobičan život jedne serije nakon završetka njenog emitovanja. Ima li lepšeg priznanja od činjenice da je opstala svih ovih godina. Zadržala je i sticala novu publiku različitih generacija. Oni su je voleli, čuvali od zaborava i to je bio najveći razlog zašto je producentska kuća “Monte Royal Pictures” ponovo okupila porodicu Jakovljević - Anđelić. Komplimenti prijaju, ali uz njih je stigla velika odgovornost odnosno ambicija da pokažemo zašto smo ponovo tu.

Kakva je Katarina Anđelić posle 18 godina?

- Neki događaji ostavili su dubok trag u meni. Menjali su me polako. Kod televizijskih likova, proces je skraćen. Dakle, sve što pripada životu gospođe u pedesetim, pa taman bila i konceptualna umetnica, stiglo je i Katarinu Anđelić, samo uokvireno u žanr komedije.

Za šta su sve vrata otvorena?

- Za ono što ovakav način humora može da iznese. U igri je ono što nas muči, zbunjuje, raduje, čini nervoznim, spokojnim, inspiriše... Sve što pali ili gasi naše osećanje zadovoljnog bića. Pritom, sve izlazi iz likova koji su bazično dobri, naivni i nežni.

Više ovde: http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:430192-Vesna-Trivalic-Vrata-opet-otvorena

No comments:

Post a Comment