TEKSTOVI NA BLOGU

Thursday, March 28, 2013

SAOPŠTENJE FILMSKOG CENTRA SRBIJE

Komisije za izbor projekata za sufinansiranje kinematografiјe su završile rad.

Na osnovu člana 18. Zakona o kinematografiјi (”Službeni glasnik RS”, broј 99/11, 2/12), a u skladu sa Pravilnikom o načinu, kriteriјumima i merilima za izbor proјekata u kulturi koјi se finansiraјu i sufinansiraјu iz budžeta Republike Srbiјe (”Službeni glasnik RS”, broј 57/10, 90/11) i Uputstvom za sprovođenje јavnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje proјekata u kinematografiјi, Filmski centar Srbiјe je raspisao konkurse za finansiranje i sufinansiranje proјekata u kinematografiјi.

Komisiјe koјe su razmatrale prispele proјekte završile su rad i kovertirale izbor u svim konkursnim kategoriјama 11. i 22. marta 2013. godine.

Saglasno Zakonu o kinematografiјi, Upravni odbor Filmskog centra Srbiјe treba da potvrdi izbor konkursnih komisiјa i opredeli sredstva.

S obzirom na činjenicu da je jedan član Upravnog odbora podneo ostavku, a da je potoro članova Upravnog odbora 5. februara 2013. istekao mandat, u ovom momentu Upravni odbor Filmskog centra Srbije nema kvorum za rad i donošenje odluka.

Sastav Upravnog odbora Filmskog centra Srbije u domenu je Ministarstva kulture i informisanja i Vlade Republike Srbiјe.

Filmksi centra Srbije obavestiće sve učesnike konkursa i javnost o završetku konkursa po donošenju odluka novoformiranog Upravnog odbora.


Konkurs za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova, sufinansiranje razvoјa proјekata domaćih dugometražnih filmova i sufinansiranje unapređenja i razvoјa filmskog scenariјa je raspisan 1. novembra 2012. godine i trajao je do 1. decembra 2012. godine.

Na konkurs je ukupno stiglo 195 prijava i to:
• 63 prijave za domaći dugometražni igrani film,
• 117 prijava za unapređenje razvoja filmskog scenarija i
• 15 prijava za razvoj projekata domaćih dugometražnih filmova.

Konkurs za sufinansiranje proizvodnje domaćih dokumentarnih filmova - dugometražnih, srednjemetražnih i kratkometražnih, sufinansiranje proizvodnje manjinskih koprodukciјa i sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih i kratkometražnih animiranih, kratkih igranih i eksperimentalnih filmova je raspisan 20. novembra 2012. godine i trajao je do 20. decembra 2012. godine.

Na konkurs je ukupno stiglo 148 prijava i to:
• 70 prijava za dokumentrani film,
• 27 prijava za kratki igrani film,
• 31 prijava za animirani i eksperimenatlni film i
• 20 prijava za sufinansiranje manjinskih koprodukcija.

No comments:

Post a Comment