TEKSTOVI NA BLOGU

Sunday, March 17, 2013

LJUBOMIR BANDOVIĆ O ČEKRKU, SEBI, DALJIM PLANOVIMA...

Glumac Ljubomir Bandovi za Večernje novosti o TV filmu  Čekrk  (premijera večeras u 20:05 na RTS1), sebi kao potencijalnom mrgudu, stereotipima...

- Psihološki realizam je jedini mogući žanr za prikazivanje nečega što smo sami doživeli. Bilo koji jači simboli i metafore u tom fantastičnom tekstu Dušana Premovića samo bi devalvirali ono što je lično u toj drami - a to je da se nama desilo. Veliko je zadovoljstvo igrati malog čoveka, koji treba da predstavi opšte osobine i da bude presek društva.

*"Vaš" šegrt Pujo ima svoje mehanizme za hvatanje "krivine" u radu i za uživanciju. Po čemu je još specifičan ovaj bunardžija?

- Po tome što kao i mnogi drugi na brdovitom Balkanu ima potencijala za daleko veće i značajnije stvari.

*Živeti kao da bombe ne padaju, raditi kao da je nebo najčistije na svetu... Da li vas je ovaj scenario vratio u stvarnu 1999. godinu?

- Naravno. Sećam se da su neki ljudi napokon završili fakultete dok su nas bombardovali. Sećam se da smo bili brižni i pažljivi jedni prema drugima i da nas je ta nesreća spojila. A znam da nas je uglavnom nesreća spajala i kroz istoriju. Život, valjda, dobija pravi smisao tek kada je ugrožen.

Tekst u celini možete pročitati ovde: http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:424396-Ljubomir-Bandovic-Sam-biram-svoja-jutra


No comments:

Post a Comment