TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, March 5, 2013

FILM SONJA U DOMU OMLADINE BEOGRADA

od 11. do 19. marta 2013. u 19:00 i 21:00
DOB//Velika sala

Projekcije filma u sklopu multimedijalne dokumentarne izložbe "SAMO SVOJA: SONJA SAVIĆ" // Režija: Dragana Kanjevac // Produkcija: Nenad Veličković BASTARDS PRODUCTION // Cena ulaznice: 150 din.
Sonja Savić – glumica koja je uvek bila više od glumice. Osamdesetih godina 20. veka svojom posebnom pojavom izvršila je desant na jugoslovensku kinematografiju; nadalje postaje urbana ikona jugoslovenske generacije X, koju na pragu zrelosti dočekuje krvavi raspad zemlje i kulturnog prostora.

U filmu su zabeleženi iskazi Sonje Savić iz različitih perioda, svedočenja Sonjinih kolega i prijatelja, kao i raznovrstan arhivski materijal vezan za njeno glumačko i autorsko delovanje.

Dragana Kanjevac, dugogodišnji TV novinar i publicista iz oblasti kulture i medija, po obrazovanju filozof, režirala je dokumentarni film o Beograđanima u Njujorku „Njujork: 6 sati ranije“ (2009), a kao koautor potpisuje dokumentarni film o kultnom klubu Likovne akademije „Akademija republika“ (1997). Živi i radi u Beogradu.

No comments:

Post a Comment