TEKSTOVI NA BLOGU

Monday, February 11, 2013

PITER BOGDANOVIČ SPREMA NOVI FILM


Američki reditelj srpskog porekla Piter Bogdanovič priprema novi film "She's Funny That Way". Glumačkoj podeli pridružili su se Dženifer Aniston, Judžin Livaj, Sibil Šepard i Ketrin Han .
Oven Vilson igra glavnog junaka, oženjenog brodvejskog reditelja koji se zaljubljuje u nekadašnju prostitutku koja je postala glumica i pomaže joj da napreduje u karijeri. U glavnim ulogama se još pojavljuju i Džejson Švarcman i Bri Loson. 
Dženifer Aniston će igrati psihoterapeuta.
Bogdanovič režira po scenariju koji je napisao sa Luiz Straten. Velikani savremenog američkog nezavisnog filma Ves Anderson i Noa Bombah produciraju.
Snimanje filma počinje u junu u Njujorku.
Izvor: Deadline
Čini se da ova priča u sebi ima dosta autobiografskih i autoreferentnih elemenata iz Bogdanovičevog života i karijere. Sibil Šepard je bila njegova muza tokom sedamdesetih ali se početak saradnje s njom smatra uvodom u njegov kreativni sunovrat. Situacija u kojoj se nalazi junak ovog filma unekoliko podseća na onu u kojoj se našao Bogdanovič kada je imao svoju kontroverznu romansu sa Doroti Straten, a njena mlađa sestra Luiz sa kojom se potom venčao i razveo, izazvavši potpuni brodolom Bogranovičevog imidža u javnosti, potpisuje scenario sa njim.
Otud se Andersonov i Bombahov angažman kao producenata može posmatrati i kao njihov poušaj da rehabilituju velikog uzora iz ere Novog Holivuda, kao što je i sam Bogdanovič bio značajan za podsećanje na značaj i bolje razumevanje Džona Forda i Orsona Velsa.

No comments:

Post a Comment