TEKSTOVI NA BLOGU

Saturday, February 23, 2013

DRŽAVNI POSAO: PAR KAFICA I ETO PENZIJE

Braon boja ormana koja se meša sa tamnoplavom i zelenom nijansom registratora, redovna nagrada (plata) za malo ili nimalo rada, igrice i abrovi u "špicu" radnog vremena - stvaraju prepoznatljivu sliku sigurnosti kojoj svi težimo. Od nje su krenuli autori "Državnog posla" (RTV 1), kada su kreirali serijal koji je za nekoliko meseci dostigao visoku gledanost. Ovaj satirični pregled dešavanja u jednoj firmi, koja može da bude bilo koja iz našeg okruženja, zabavlja publiku svakog radnog dana.


Ideja je potekla od reditelja Stojčeta Stoleskog koji je, kako kaže, posle nedavne "šetnje" jednim društvenim preduzećem osetio atmosferu vrednu ekranizacije. U pomoć je pozvao Dejana Ćirjakovića, Nikolu Škorića i Dimitrija Banjca koji su pristali da uđu u uloge - Boškića, Torbice i Čvarkova, nosilaca priče o izuzetno cenjenom državnom poslu. To da smo svi mi pomalo oni - odgovor je koji nam daju na pitanje zbog čega su postali toliko gledani. A, da se podsetimo, ko su to oni.

Autori priznaju da se ni u najluđim snovima nisu nadali ovolikoj gledanosti, ali da im je podrška publike ulila nadu da u Srbiji nije sve, kako kažu, otišlo do đavola.

- Čim nas ljudi gledaju i imaju kritički stav i volju za promenom, to je utešno. Ne mislim na političke promene, jer one više nisu važne, već na vrednosne - kaže Nikola.

Detaljnije ovde: http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:421029-Drzavni-posao-Par-kafica-i-eto-penzije

No comments:

Post a Comment