TEKSTOVI NA BLOGU

Monday, September 29, 2014

SERIJA O PINK PANTERIMA



John Hurt, Samantha Morton i Tahar Rahim igraće u triler seriji velike pljačke "Panthers" koju produciraju CanalPlus, Sky Atlantic, Haut et Court i Warp Films.

Serija je nastala po ideji Jeromea Pierrata, članku inspirasanom zloglasnom bandom Pink Panthers, odgovornom za niz spektakularnih krađa dragulja širom sveta. Sumnja se da je grupa stajala i iza velike pljačke tokom Kanskog filmskog festivala 2013. godine.

Jack Thorne, scenarista serije "Skins", napisao je mini-seriju od šest epizoda koja počinje pljačkom dijamanata a zatim prati kretanje plena kroz Evropu.. Priča će se se prikazivati iz različitih vizura, od vladinih zvaničnika i ratnih zločinaca do ljudi iz sveta organizovanog kriminala i finansijskog sektora.

Samantha Morton igra stručnjaka za osiguranje, John Hurt njenog šefa, a Rahim francuskog policajca alžirskog porekla koji love nestale dragulje. 

Eminetni švedski reditelj Johan Renck ("Breaking Bad," "The Walking Dead") predvodi ekipu iza kamera. Snimanje počinje krajem idućeg meseca u Londonu, Marseju, Beogradu i u Crnoj Gori.

Izvor: The Hollywood Reporter

No comments:

Post a Comment