TEKSTOVI NA BLOGU

Monday, November 18, 2013

FCS OTPOČINJE PROJEKAT BELGRADE SCREENINGS

U nastojanju da unapredi prisustvo naših filmova na međunarodnim festivalima, da upozna potencijalne kupce i promotere sa najnovijom produkcijom u Srbiji, da efikasno i sistematski širi informacije o novim i projektima u nastajanju, Filmski centar Srbije započinje projekat Belgrade Screenings (Beogradske projekcije) koji je namenjen predstavnicima značajnih filmskih festivala, distributera, kritičara i drugih filmskih profesionalaca.

Prvo izdanje ovog projekta će se odigrati od 6. do 9. decembra 2013. kad će u radnoj poseti Beogradu boraviti predstavnici pet svetski značajnih festivala: Karlo Katrian - direktor filmskog festivala u Lokarnu, Leo Sosanto, Semaine de la critique, festival u Kanu, Lenka Tirpakova, festival u Karlovim Varima, Maelen Beloki Berasategi, filmski festival u San Sebastijanu i Dimitri Eipides, ispred festivala u Torontu i nedavno završenog festivala u Solunu. Osim ovih gostiju u narednim danima se očekuju i potvrde dolazaka predstavnika dva značajna evropska TV kanala.

Namera Filmskog centra Srbije je da uglednim profesionalcima prikaže i predstavi najnovije filmove u različitim fazama realizacije, koji se potencijalno mogu naći na programima festivala i programima svetskih televizija posle marta 2014. godine. Takođe, ovo će biti prilika da se organizuju susreti sa domaćim rediteljima i producentima sa ciljem da se gosti što bliže upoznaju sa novim tendencijama u našem filmu.

No comments:

Post a Comment