TEKSTOVI NA BLOGU

Thursday, September 12, 2013

NOVO IZDANJE FIDES-a, FESTIVALA DOMAĆIH IGRANIH SERIJA, 9. I 10. OKTOBRA

Prvi i jedini festival domaćih igranih serija u Evropi ove godine imaće rekordni broj učesnika - 16 TV i mini serija i više od 90 nominovanih glumaca, reditelja, scenarista i drugih televizijskih poslenika.

U konkurenciji za nagradu Zlatna antena u svim kategorijama prijavljene su TV serije: „Drug Crni u NOB-u“, „Pevaj, brate“ (2. sezona), „Folk“, „Jagodići“, „Zvezdara“, „Na putu za Montevideo“ i „Šešir profesora Koste Vujića“.

Mini-serije predstavljaće „Led“, „Zverinjak“, „Ustanička ulica“ i „Parada“, a iz regiona prijavljene su TV serije: „Budva na pjenu od mora“ (Crna Gora), „Lud, zbunjen normalan“ (BiH) i „Larin izbor“ (Hrvatska).

- Veoma sam zadovoljan odzivom producentskih kuća, ali i podrškom koja je s njihove strane pokrenuta još prošle godine. Kao rezultat stigla je podrška Ministarstva kulture i informisanja, a veoma sam zahvalan generalnom spozoru - opštini Čukarica sa kojoj sam sklopio dugoročni sporazum o saradnji.

Takva podrška prija, ali i obavezuje da manifestacija bude na vrhuskom nivou, a ja obećavam da će ove godine FEDIS biti najbolji do sada - kaže pokretač manifestacije i direktor FEDIS-a Nenad Milenković.

Festival će otvoriti prošlogodišnji dobitnik nagrade Zlatna antena za najbolju režiju TV serije „Montevideo, Bog te video“ Dragan Bjelogrlić.

- Raduje me veliki broj učesnika i činjenica da FEDIS uspešno nastavlja svoje postojanje. To znači da dobra ideja i upornost uvek daju rezultat - ističe ugledni glumac i reditelj.

Više ovde: http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/404834/Domace-serije-na-jednom-mestu: 

No comments:

Post a Comment