TEKSTOVI NA BLOGU

Wednesday, August 21, 2013

POZNATI DATUMI BEOGRADSKIH PREMIJERA FILMOVA MAMAROŠ I VOJNA AKADEMIJA

Tokom jesenii u beogradskom Centru Sava biće održane i svečane premijere filmova Mamaroš (6. oktobra od 20:30) i Vojna akademija (6. novembra od 20:30).

Scenario i režija : Momčilo Mrdaković
Uloge: Mira Banjac, Bogdan Diklić, Bane Vidaković, Anita Mančić, Sergej Trifunović
Žanr : komedija, drama
Zemlje produkcije : Srbija, Nemačka, Mađarska, 2013. god.


Festivali : Svetska premijera ovog filma je bila u zvaničnoj konkurenciji Moskovskog internacionalnog filmskog festivala u junu 2013 godine.


Kratki sadržaj :
Sredovečni sanjalica Pera još uvek živi sa svojom majkom u trenutku kad počinje NATO bombardovanje Srbije 1999. godine. Iako stariji ljudi, njih dvoje kreću u izbeglištvo i stignu čak do Njujorka. Tu nažalost otkrivaju da je počela nova tehnološka era u prikazivanju filmova i da Pera više ne može da radi ono što je radio, sa zadovoljstvom, celog svog života, to jest da kreira magiju treperućeg svetla pokretnih slika. Ipak…

Žanr: drama, komedija
Režiser: Dejan Zečević
Producent: Nebojša Nele Garić
Direktor filma: Nenad Dimitrijević
Po filmskoj priči Gordana Mihića

U glavnim ulogama: Bojan Perić, Radovan Vujović, Ivan Mihailović, Branko Janković, Jelisaveta Orašanin, Tijana Pečenčić, Dragana Dabović, Nikola Rakočević, Tamara Dragičević, Nevena Ristić, Ljubomir Bandović, Nebojša Milovanović, Miloš Timotijević.
U ostalim ulogama: Jelena Jovičić, Jelica Sretenović, Milica Mihajlović, Branislav Lečić, Goran Jokić, Nina Grahovac, Tihomir Stanić, Marko Janjić, Miodrag Krivokapić, Ivana Mihić, Voja Brajović, Dara Džokić, Feđa Stanojević, Vlasta Velisavljević, Mladen Nelević, Olivera Viktorović, Olga Odanović, Predrag Smiljković, Mirsad Tuka, Darko Tomović, Aleksandar Radojičić.
Specijalni gost: Vlado Georgiev
Direktori fotografije: Zoran Petrović, Nebojša Bašić, dizajner zvuka: Vladan Korać, ton majstor: Novica Jankov, šminka: Mirjana Aćin, kostim: Lana Pavlović, kompozitor: Nemanja Mosurović, scenografija: Zorana Petrov, montaža: Aca Popović

Šta se dogodilo sa junacima popularne Vojne akademije od trenutaka kada smo ih poslednji put sreli? Generacija kadeta koja je osvojila srca miliona nastavlja svoje avanture. Upoznajte svet Vojne akademije. Kraj školovanja se približava i pritisak na mlade ljude raste. Svakodnevni život na akademiji, zahtevna obuka i visoki standardi školovanja prepliću se sa privatnim problemima i iskušenjima ambicioznih mladih ljudi i njihovih oficira i predavača.
Da li će Ris upeti da se otrgne mračnim senkama prošlosti koje ugrožavaju njegovu karijeru? Koje su posledice saobraćajne nesreće Stošića? Hoće li se Nadica oporaviti? Šta se desilo sa Džakovićem i njegovim roditeljima? Ko će završiti akademiju, a ko će odustati? Koje ljubavi će izdržati test vremena i razna iskušenja a koje veze će se nepovratno raspasti? Mnogobrojna iznenađenja, neočekivani zapleti, mnogo poznatih i neka nova lica.
Pogledajte uzbudljivi filmski nastavak popularne serije koja je postavila nove standarde i pronađite odgovore na sva vaša pitanja.

No comments:

Post a Comment