TEKSTOVI NA BLOGU

Thursday, August 22, 2013

MONIKA BELUĆI VEĆ SOLIDNO OVLADALA SRPSKIM JEZIKOM

Ekipa filma Emira Kusturice „Na mlečnom putu“, u kojoj je i Monika Beluči, juče se iz Mećavnika preselila na Kamenu Goru iznad Prijepolja, na samoj državnoj granici sa Crnom Gorom. Kustu i Moniku, koji su sa filmadžijama u sredu rano ujutro potegli iz Drvengrada i krenuli put Kamene Gore, ovde je dočekala gusta magla.

- Čekamo da se magla raziđem, pa da počnemo s poslom. Emir organizuje tim, Monika je tu, kao i prethodnih dana orna za rad. Stvarno se vidi da se dobro pripremila za ovu ulogu, srpski jezik je solidno naučila. Na Kamenoj Gori ostajemo do vikenda - preneo nam je sagovornik iz produkcije filma.

Koje će scene biti snimljene na uzvišenju dvadeset kilometara od Prijepolja - još je tajna koju filmadžije drže daleko od javnosti. Tek, reditelj je prethodno najavio da ga je ovaj predeo inspirisao zbog jednog živopisnog drveta starog pet vekova.

Posle Zelengore, Kusturica i Monika u prošlu subotu su doputovali u Mokru Goru. Do utorka su snimali kod jednog železničkog tunela na staroj „ćirinoj“ pruzi kroz „ničiju zemlju“ između Srbije i BiH. Svake večeri, posle gašenja kamera, rad se nastavlja u Višegradu. U jednom od bioskopa Andrićgrada Kusturica i njegova gošća strpljivo pregledaju svaki sekund snimljen materijala.

Izvor: http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/400537/Monika-Beluci-vec-solidno-govori-srpski

No comments:

Post a Comment