TEKSTOVI NA BLOGU

Wednesday, August 14, 2013

MIRJANA KARANOVIĆ I EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ KAO PAR U NOVOM FILMU MIROSLAVA MOMČILOVIĆA

U novom filmskom ostvarenju reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića “Smrdljiva bajka” glavne uloge bi trebalo da igraju Emir Hadžihafisbegović, Mirjana Karanović, Bogdan Diklić, Petar Božović. Film će se snimati ako, kako kaže Momčilović, država finansijski pomogne ovaj projekat.

- Moja ideja je da igraju najbolji glumci sa prostora bivše Jugoslavije. Zasada su učešće potvrdili Emir Hadžihafizbegović, Mirjana Karanović, Bogdan Diklić i Petar Božović. Svi oni bi trebalo da igraju klošare. Tu ima neke simbolike i mislim da je ova tema važna za naše društvo jer i mi smo, kao i ti, beskućnici poniženi prokaženi poslednjih 20 godina. Ali oni u sebi pronalaze snage da se uzdignu, pročiste i daju svom životu novi i viši smisao. Mirjana i Emir su glavni protagonisti, oni su Moma i Ema koji žive u šahtu. Podnaslov filma je “Kako su se voleli Moma i Ema” - priča Momčilović za “Blic”.

Scenario za “Smrdljivu bajku” ušao je u prestižni program “Sinelink”, i već je u fokusu inostranih producenata. Momčilović kaže da je već pronašao i neke lokacije za snimanje u Vojvodini i okolini Beograda.

 - To su lokacije uglavnom napuštenih, devastiranih fabrika, rafinerije koja je pogođena ‘99. godine...Voleo bih da film bude ovde snimljen, da Srbija pomogne projekat. Ima klošara svuda, ali ne mogu ja da snimam o francuskim klošarima - kaže Momčilović.

On objašnjava da filmom “Smrdljiva bajka” želi da nevidljive ljude koji žive po šahtovima, ispod mostova, hrane se po kontejnerima - učini vidljivim.

Više ovde:  http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/398676/Mirjana-Karanovic-i-Emir-Hadzihafisbegovic-kao-zaljubljeni-klosari

No comments:

Post a Comment