TEKSTOVI NA BLOGU

Friday, August 23, 2013

HBO OTKUPIO PRAVA ZA PRIKAZIVANJE MAMAROŠA MOMČILA MRDAKOVIĆA

Reditelj Momčilo Mrdaković poslednjih dana dobija samo lepe vesti koje se tiču njegovog debitantskog filma "Mamaroš", pišu domaći mediji.

Ovo ostvarenje dobilo je nagradu publike na nedavno održanom festivalu u Vrnjačkoj Banji, a u isto vreme kompanija za svetsku prodaju filma obavestila je Mrdakovića da je poznati kanal HBO otkupio prava na prikazivanje "Mamaroša", prenose "Novosti".

To je veliki uspeh, jer je reč o najprestižnijoj svetskoj televiziji. Zahvaljujući HBO kanalu, "Mamaroš" će biti prikazan u 37 zemalja.

"Od kada su smisli koncept sa "Sopranovima", da ulažu u TV serije kao Holivud u filmove i da budu smeliji u tematici, niko im nije ravan", rekao je reditelj.

Autor je prezadovoljan početnim reakcijama na film koju tek 15. oktobra očekuje srpska bioskopska premijera.

"Najinteresantnije i najvrednije je što se film sviđa publici, iako nije uobičajeni 'film za mlade', sa scenama borbi, pucnjave i drugog ludila. To je priča o normalnim ljudima u nenormalnim situacijama", objašnjava Mrdaković.

Ustupanjem prava HBO kanalu, sa prethodnom prodajom u 13 bliskoistočnih zemalja, ali i u Rusiji, Južnoj Koreji, Nemačkoj, Mađarskoj i Crnoj Gori, osigurano je prikazivanje "Mamaroša" u 56 zemalja.

Izvor: http://www.mondo.rs/a608554/Zabava/Film/Film-Mamaros-ide-na-HBO.html

No comments:

Post a Comment