TEKSTOVI NA BLOGU

Friday, June 7, 2013

VIŠE STOTINA TREBINJACA ŽELI DA STATIRA U NOVOM KUSTURIČINOM FILMU

Više stotina Trebinjaca prijavilo se da statira u novom filmu Emira Kusturice, čiji je radni naziv “Na mlečnom putu”. Snimanje počinje naredne sedmice, a glavnu žensku ulogu tumačiće filmska diva Monika Beluči.

Režiser Kusturica, koji je i glavni protagonista, najavio je da će se film sastojati od tri metaforične priče koje govore o dobroti, ljubavi i ratu.

- Iznenađen sam odzivom i ne pamtim da je poslednjih godina bilo toliko interesovanje za statiranje - rekao je Slobodan Dedajić, asistent režije pred početak kastinga koji je održan u trebinjskom Domu mladih. To doživljavam kao podršku Emiru Kusturici i samo takvo ime može na jednom mestu da okupi toliko ljudi. Potrebni su nam ljudi raznih profila - vojnici, meštani, građani životne dobi od 18 godina. Dnevni honorar je 10 evra, dok će neke zahtevnije uloge i zadaci biti više plaćeni.

Prema njegovim procenama, potrebno je više od 2.000 statista, s tim da će neki biti angažovani i za male epizodne uloge. Film će biti sniman u gradu na Trebišnjici i okolini od 14. juna, sa pauzom u julu, pa sve do oktobra.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:437670-Veliko-interesovanje-statista-za-Kusturicin-film

No comments:

Post a Comment