TEKSTOVI NA BLOGU

Sunday, June 9, 2013

POČELO SNIMANJE TV DRAME PO ROMANU SRCE U ANESTEZIJI

Porukom „Pazićete koga ćete voleti svim srcem“ počinje knjiga „Srce u anesteziji“ Silvane Stanković, novinarke i spisateljice. Prema motivima ovog romana počelo je snimanje TV drame, koja će uskoro biti prikazana na jednoj od domaćih televizijskih stanica. Autorka dela okušaće se i u ulozi producenta, a scenario je uradila Sanja Milošević.
Vodeća ženska uloga pripala je glumici Ivi Štrljić, a u ulozi muškarca, čije je „srce u anesteziji“, oprobaće se maneken Nikola Stojiljković, kome je ovo glumački debi. Prvu postavku ekipe drame čine još Aleksandra Janković, psiholog, Marko Bulat, pevač i Jelena Helc, glumica.
Izbor za glavnu glumicu bio je, prema rečima Stankovićeve, lak, jer Iva Štrljić po svom temperamentu, izgledu, godinama i stilu veoma podseća na glavnu junakinju.
- U ekranizaciji knjige glavni lik traži pomoć od psihijatra zbog velike ljubavi, koja joj nije uzvraćena na pravi način - kaže Silvana Stanković i dodaje da joj je veoma drago što će se u ulogama naći i ličnosti iz javnog života koji nemaju veze sa glumom. - Bulat tumači lik najboljeg druga glavnog junaka, od kojeg zaljubljena devojka takođe traži savete i utehu.

Više ovde: http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:437827-Ekranizacija-romana-Srce-u-anesteziji

No comments:

Post a Comment