TEKSTOVI NA BLOGU

Sunday, March 10, 2013

HADŽI ALEKSANDAR ĐUROVIĆ: TRI PRIČE O USAMLJENOSTI

Većernje novosti u današnjem broju donose kraći razgovor sa Hadži Aleksandrom Đurovićem, čiji je debitantski dugometražni rad pod nazivom Ljubav dolazi kasnije prikazan u okviru takmičarskog programa nedavno završenog FEST-a. Film Ljubav dolazi kasnije ulazi u redovnu bioskopsku distribuciju uskoro - 4. aprila ove godine.

Tri priče koje se prepliću, čiji junaci pokušavaju da, tokom jedne noći, reše svoje emotivne probleme i nerešene veze iz prošlosti, po rečima reditelja, govore o usamljenosti i nemogućnosti ostvarenja emotivnih odnosa.

- Uvek ima raspoloženja i zainteresovanosti za ovu temu, posebno zato što u našoj kinematografiji nedostaju takvi filmovi, a gledalac uvek traži nešto s čime može da se poistoveti, čak i u najgrubljem trileru. Publika je sita priča koje nude akcije i žanrovskih filmova - kaže mladi reditelj.

Drama "Ljubav dolazi kasnije", kako ističe Đurović, nije namenjena određenoj grupi gledalaca, jer u toj priči svako može da se prepozna:

- Nemogućnost da se ostvare prava bliskost i ljubav, danas je opšteprisutna u modernom, otuđenom svetu, u kome se globalno komunicira, ali ljudi nikada nisu bili usamljeniji nego sada. Mesto događanja priče u kojoj, primera radi, emotivno rastrzani ljubavnik na čudan način pokušava da vrati devojku koja je najvažnija u njegovom životu, dok ona, iste večeri, igra ključnu ulogu u životu još jednog nesrećnog čoveka, može da se smesti u bilo koju zemlju na planeti.

Tekst u celini možete pročitati ovde: http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:423600-Tri-price-o-usamljenosti

No comments:

Post a Comment