TEKSTOVI NA BLOGU

Sunday, March 10, 2013

EMIR KUSTURICA O SPEKULACIJAMA U VEZI SA RUSKIM DRŽAVLJANSTVOM

Naš poznati režiser Emir Kusturica demantovao je pisanje ruskog sajta "Eho-planeta", koji je nedavno objavio kako on namerava da zatraži rusko državljanstvo poput poznatog francuskog glumca Žerara Depardjea. Boraveći u Kalinjingradu sa svojim orkestrom "Zabranjeno pušenje" u subotu uveče Kusturica je rekao da uopšte ne namerava da se odriče srpskog državljanstva i traži rusko.


Popularni Kusta je u Kalinjingradu u subotu imao veliki koncert, a dopisnik agencije Regnum ga je pitao hoće li krenuti putem Depardjea, kojeg su razljutili poreznici u Francuskoj pa je uzeo ruski pasoš.

- Neću tražiti rusko državljanstvo, ali ću biti često u Rusiji, čak češće nego Depardje - rekao je Kusturica.

Jedan broj ruskih novinara počeo je da spekuliše o mogućnosti da se slavni reditelj preseli u Rusiju posle informacija koje su se pojavile u srpskim medijima u vezi sa navodnim propustima u trošenju novca na Mokroj Gori.

Za vreme boravka u Kalinjingradu Kusturica nije izbegavao da objasni kakvi su se problemi dogodili u Parku prirode "Mokra Gora".

- Do neprijatnog za mene slučaja došlo zato što je došao novi talas političara u Srbiji. To čak nije krivica revizorske komisije, jer su oni uradili svoj posao i našli malu grešku. Problem je u čoveku koji je poslao revizora. Mnogo je kompanija radilo u parku, ali su samo meni poslali revizora - rekao je Kusturica i objasnio da su u parku hteli da traže nikl i unište ekologiju, a on to nije dozvoljavao.

Opširnije ovde: http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:423598-Kusturica-Ne-zelim-rusko-drzavljanstvo

No comments:

Post a Comment