TEKSTOVI NA BLOGU

Thursday, February 21, 2013

ZORAN LISINAC, REDITELJ KOJI DOVODI MAJKLA MADSENA

Odeljak Kultura najnovijeg broja Večernjih novosti bogatiji je za intervju sa Zoranom Lisincem, rediteljem filma Pored puta. Značajnu ulogu u ovom ostvarenju ostvario je Majkl Madesen, koji će večeras u Centru Sava i otvoriti ovogodišnje izdanje FEST-a.


Počasni gost Festa, holivudska zvezda Majkl Medsen, stiže u Beograd sa ulogom u filmu "Pored puta", u režiji našeg reditelja Zorana Lisinca, i produkciji Vladimira Lisinca. Glumac koji se proslavio u filmovima Tarantina, Ridlija Skota, Majka Njuela ("Ulični psi", "Telma i Luiz", "Doni Brasko""), u petak uveče će u Sava centru svečano otvoriti 41. festival festivala. Naša publika imaće priliku da vidi i braću Lisinac, Kruševljane koji poslednjih deset godina žive i rade u Los Anđelesu, gde imaju produkcijsku kuću "Metakon Filmorks".

Pred premijeru na Festu, kažu za "Novosti", ipak imaju tremu - Zoran će možda biti za šankom tokom projekcije filma, a Vladimir misli da će ga možda dlanovi odati dok se bude rukovao.

* Zašto ste se odlučili da vaš prvi igrani film bude "road movie"?

- U srži priče je "potraga" junaka za svojim snom, junakinje za koncertom omiljenog benda, tako da se struktura sama nametnula. Neki od "road filmova" koji su mi poslužili kao inspiracija su Felinijev "Put" i "Sivi kamion.." Srđana Koljevića. Origninalne pesme pisane za film "Pored puta" korišćene su po principu antičkog hora i "komuniciraju" sa junacima i sa publikom.

Ostatak razgovora možete pročitati ovde: http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:420931-Zoran-Lisinac-reditelj-koji-dovodi-Majkla-Medsena

No comments:

Post a Comment